Okulumuz Tarihçesi

07.10.2013 2554

OKULUMUZ TARİHÇESİ

İlçemizin okulsuz ve yoksul köy çocuklarına öğrenim imkânı sağlamak amacıyla 1961 yılında başlanmış ve 1964-1965 öğretim yılında Solhan yatılı bölge okulu (S.Y.B.O) adı ile eğitime açılmıştır.

186000 m2’lik alan üzerinde 5 Blok, derslik, 5 Blok yatakhane, 1 Kütüphane,1 spor salonu,1 Yemekhane, 1 İdare binası,1 Misafirhane,1 Teshin binası, 1 Ambar,1 revir, 24 Lojman, Nizamiye ve Garaj olmak üzere toplam 44 müstakil birim şeklinde kurulmuştur. Daha sonra Solhan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu(Y.İ.B.O) adını almıştır. 520 yatılı öğrenci kapasiteli ve (A) tipi kurum olup normal eğitim vermektedir.

Bölgeye eğitim ve kültür alanında büyük katkı sağlamıştır. 2006 yılında 6 Blok yatakhane, 3 Blok lojman ve ek derslik birimleri yeniden inşa edilerek öğrenci kapasitesi 744’e çıkarılmıştır. Solhan YİBO Atletizm ve voleybol dallarında İlçe, İl ve bölge çapında sayısız başarılar elde etmiştir. Voleybol dalında Türkiye yarı finaline yükselmiştir. Atletizm dalında Türkiye şampiyonasına katılarak Türkiye 4.’sü olmuştur. Solhan YİBO’ dan mezun olan öğrenciler Tıp,İktisat,Hukuk,Eğitim,Mühendislik ve Ticaret gibi değerli meslekler edinmişlerdir.